Paella

In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, vaak klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Van oorsprong een eenvoudig gerecht veranderde de paella in een feestelijk gerecht voor een mooi moment. Paella maken is Life cooking en zorgt voor een culinair spektakel.

DSC_17131

Barra Paella Catering serveert 4 soorten paella:

  • Paella de Verdura : Vegetarische paella met een combinatie van groenten: artisjokken, asperges, paprika, kikkererwten, doperwten en rijst
  • Paella Marisco:  Een paella voor de echte visliefhebber: verse vis, calamares, mosselen, garnalen, paprika, doperwtjes en rijst.
  • Paella Mixta: Dit is de bekendste paella en wordt ook wel de paella Valenciana genoemd. Vlees en vis wisselen elkaar af. Kip, vis, mosselen en calamares zorgen voor een pure smaaksensatie.
  • Paella de Luxe: Hier komt al het goede uit de zee en het land samen. Kip, konijn, vis, calamares, mosselen en langoustines maken van deze paella een prachtig, feestelijk  gerecht.

Een mooi gebaar: Para Ella? De naam paella zou afgeleid zijn van het gebruik dat de mannen eens per jaar voor de vrouwen van het dorp kookten. Para ella ´´ voor haar” is verbasterd tot pa’ ella. Later werd dit: Paella.